Personal

TEAM Pet Vet

Linda-Mari Landberg

Linda-Mari Landberg

Leg. veterinär

Linda-Mari började sin karriär som praktikant hos Ingemar Bergdahl på djurkliniken i Öjebyn 1999. Där blev hon sedan kvar som djursjukvårdare fram till 2003. Då började hon sin utbildning till veterinär i Uppsala.
Efter avslutad utbildning återvände hon till Öjebyn 2009 där hon jobbat som veterinär fram tills 2019. Då hon sedan blev en del av vår PetVet familj. Här hos oss träffar hon alla typer av patienter på polikliniken. Oavsett varför du kommer till oss kan du räkna med att Linda-Mari kommer att göra sitt yttersta för att ni ska känna er väl omhändertagna. Linda-Mari kan även rycka in och hjälpa till på operation, i receptionen och telefonen, allt beroende på vart hon behövs för tillfället.
Avel och reproduktion ligger henne varmt om hjärtat och hon är godkänd AI-veterinär sedan 2010. Som veterinär är Linda-Mari ödmjuk och lyhörd, alltid med djurens bästa i fokus. Många är de tassar som lämnat spår i hennes hjärta.
På fritiden spenderar hon helst tiden med maken Pieter och dottern Mini. Dessutom gillar Linda-Mari att odla, hennes gröna fingrar är det inte många som kan konkurrera med. Hon bjuder oss ofta på hemodlade grönsaker, vilket uppskattas. Man kan även se henne i utställningsringen tillsammans med vackra svenska lapphundar från hennes egen uppfödning – Böleknabbens Kennel.
Vi är så tacksamma att hon valde att bli en del av Team PetVet, bättre chefsveterinär kan vi inte önska oss. Vi skulle vilja avsluta med ett citat som passar bra in på Linda-Mari:
”En bra chef är som en bra BH, den ska pusha, lyfta och hålla ihop”.
Tack för att du är du.

Fredrik Ödahl

Fredrik Ödahl

Leg. veterinär

Fredrik kommer ursprungligen från skåne och började även han sin karriär på Djurkliniken i Öjebyn, han anlände under kalla januari 2001. Vi tänker gärna att det är vi kollegor som hållit honom kvar i norr men vi får väl erkänna att även hans sambo Anneli nog hade del i det hela
När Fredrik inte jobbar gillar han att spela golf, cykla, resa samt se på film och lyssna på musik. Ett av hans favoritdjur är giraffer.
Hans hjärta slår lite extra för vinthundarna och just hjärtan är ett av hans specialområden. Fredrik är vidareutbildad inom hjärtultraljud och är godkänd för att utfärda officiella hjärintyg på Cavalier King Charles Spaniel. Han är även godkänd för HCM och PKD skanning på katt vilket gör att det är många katter och kattuppfödare som träffar Fredrik här på kliniken.
Vi mottager många remisser för ultraljud – kommer ni på remiss för ultraljud från någon av våra veterinärkollegor är det Fredrik ni möter hos oss.
Fredrik är lugn och trygg och besitter en ovanlig kombination av kirurgisk kompetens och ödmjukhet. Han utför de flesta mjukdelsoperationer men även knäledsoperationer vid korsbandsskador och patellaluxationer. Hans kunskap och erfarenhet gör att vi på PetVet kan erbjuda kirurgi som normalt inte förekommer hos mindre djurkliniker.
Hos oss finns ingen hirarki utan vi hjälps alla åt när det kniper vilket innebär att Fredrik kan vara den av oss som svarar när ni ringer oss eller den som hjälper till med städet när någon dag varit extra kaotisk.
Tack Fredrik för att du står ut med alla oss ”tanter” och tack för alla skratt du bjuder på dagligen.

Linda Grimm

Linda Grimm

Leg DSS

Ni vet den där personen som alltid är lugn och trygg oavsett vad som händer? Klippan som står stadigt i stormens öga? Vår klippa heter Linda Grimm. Linda är legitimerad DSS sedan 2003 och vår främsta narkossköterska inne på operationsavdelningen.
Sommaren 2003 påbörjade Linda sin karriär inom djursjukvården. Arbetsgivaren? Djurkliniken i Öjebyn såklart!
Lindas sambo sedan 29 år tillbaka heter Andreas, tillsammans har de en son och två barnbarn. Ledig tid spenderar de gärna i stugan med familjen samt ute i naturen. Hon är en duktig fotograf samt gillar att resa. Hon väljer gärna lite udda resmål – Australien är nästa drömresemål.
När man nämner pudersnö och snöskoter får den annars lugna Linda något busigt i blicken. Hon må vara farmor men hon kör skoter som ett proffs.
Juni är familjens gråhund som förutom att jaga älg är en fena på att äta i sig diverse olämpliga saker. Hennes påhittighet har gjort att Linda numera har en flaska aktivt kol hemma – till nästa gång Juni känner sig påhittig.
Hos oss sköter Linda operationsavdelningen med säker hand. Kombinationen hög kompetens samt mångårig erfarenhet gör att vi kan minimera riskerna för våra patienter. När Linda inte är upptagen med operationspatienter träffar ni henne ute på mottagningen där hon lyckas ta blodprov på även de mest svårstuckna patienterna. I sann PetVet-anda hugger hon in där hon behövs så det kan vara hon som svarar telefonen, röntgar era djur eller möter er i receptionen.
Linda du är vår klippa som alltid ställer upp och vi är så glada att just du är en del av vår jobbfamilj!
Sara Eriksson

Sara Eriksson

Leg DSS

Sara är legitimerad DSS som efter examen avlagts i Skara 2008 började jobba med oss övriga på Djurkliniken i Öjebyn. Vi kände redan till Sara väl då hon både haft praktik och sommarjobbat hos oss innan studierna var klara.
Sara sköter vårt fina Idexxlabb med varsam hand. Hon är rutinernas drottning och tack vare henne är vårt labb exemplariskt skött. Det finns tydliga, skriftliga instruktioner åt oss övriga som vi enkelt kan följa de dagar hon inte är på plats.
Sara är svårslagen när det gäller sårvård och bandagering. Hon anpassar bandagering efter varje individs specifika behov och oftast avslutas det med fantasifulla utsmyckningar på bandaget.
Hos oss är det oftast Sara ni möter när det är dags för ledröntgen. Med rutin i händerna och öga för detaljer gör hon alltid sitt yttersta för att röntgenbilderna ska bli så bra och rättvisa som möjligt.
Sara har sambo och 3 barn samt en flock höns hemma. De bor alla på en gård i Ostvik som funnits i familjen sedan länge.
Sara är husligheten själv och förser oss kollegor ofta med gott fika vilket naturligtvis är mycket uppskattat. Hon gillar att odla, baka samt spendera tid med familjen och drömmer om att en dag kunna ha en egen häst.
Ni möter Sara i telefonen, receptionen eller ute på golvet. Hon är alltid glad och positiv och ger alltid det lilla extra som vi i team PetVet tycker är så viktigt.
Sara du har ett hjärta av guld och vi är alla glada att just du är en viktig del av vårt team.

Catarina Nilsson

Catarina Nilsson

Djurvårdare

Cattis är djurvårdare nivå 2. Även Cattis påbörjade sin karriär inom djursjukvården med anställning hos Ingemar Bergdahl, Djurkliniken i Öjebyn året var 1999 och har därmed jobbat ca 20 år med de flesta av oss.
Djurintresset har funnit sedan hon var liten. Hemma har hon en Cavalier King Charles Spaniel och en Berger der Pyrenees face race. Hon gillar att vara ute och aktivera hundarna med ex spår men har även sprungit vänstervarv på utställningar.
Hos oss möter ni Cattis främst i telefon och reception men Cattis ser ni även ute på ”golvet” där hon tar blodprover, jobbar i labbet samt assisterar veterinärerna. Hos oss hjälper vi alla till där vi behövs. Intressen utöver hundarna är inredning, matlagning samt resor. Vänner och familj är en viktig del av Cattis liv. När det gäller inredning är Cattis en kraft att räkna med! Hon hade inte jobbat många dagar innan hon piffat till personalrummet och gett det en total makeover. Hon har öga för detaljer vår Cattis!
Cattis styr upp och tar eget ansvar, hon är den som ordnar och fixar på kliniken. Även om denna jul blir den första för oss här på PetVet så är jag 100% säker att det är Cattis som kommer fixa juldekorationerna samt köpa hem glögg och pepparkakor.

Gunilla Berglund

Gunilla Berglund

Djurvårdare

Gunilla är djurvårdare nivå 2 som påbörjade sin karriär inom djursjukvården med anställning hos Ingemar Bergdahl, Djurkliniken i Öjebyn, 1987 (!)
Gunilla har haft uppfödning av Flatcoated Retriever och Hamiltonstövare under prefixet Flathams sedan 1981. Hennes kunskap om hunduppfödning och avel är ovärderlig.
Hon och hennes man Bernt har 2 barn och 4 barnbarn. Sol, värme och vatten – gärna i varma länder är något hon gillar.
Kuriosa. Under vinterstudion sitter hon klistrad framför TVn. Favoriter är skidskytte och längdåkning.
Hos oss möter ni henne i receptionen och telefonen men hon hugger även in på golvet där hon tar blodprover och assisterar veterinärerna. Gunillas kunskap och intresse för avel gör att hon är en självklar del av vår reproduktionsavdelning när det gäller att hitta optimala parningsdagar, exportera sperma eller hjälpa till vid inseminationer.
Gunilla är butiksansvarig och kunnig inom medicinska foder. Gunilla hade gått i pension men valde att komma tillbaka till jobbet som en viktig del av Team PetVet! Detta är vi så glada över, vi hoppas hon vill jobba länge hos oss. Tack Gunilla för att du valde att komma tillbaka, du är en självklar del av vår jobbfamilj.