Ultraljud

Ultraljudsundersökning är en ofarlig och mycket bra metod att undersöka de inre organen för att få information om till exempel livmoderns storlek, prostataförstoring, urinblåsans läge, utseende och innehåll (stenar, polyper mm), mjälten, levern och njurarnas storlek och utseende liksom för att undersöka om din hund eller katt är dräktig.
Veterinär Fredrik Ödahl är vidareutbildad inom hjärtultraljud och godkänd för HCM scanning på katt. Han utfärdar även hjärtintyg på Cavalier King Charles spaniel för officiell registrering i SKK.
I de flesta fall går undersökningen mycket bra att göra på vakna djur men om ditt djur är oroligt eller blir stressad av undersökningen kan vi ge lugnande.
För dräktighetsundersökning rekommenderar vi att det görs tidigast 28 dagar efter parning.

Röntgen

Röntgen är ofta ett bra verktyg i hältutredningar och medicinska utredningar. Bilder på hjärta, lungor och buk tar vi oftast på helt vakna djur eftersom det ger mest tillförlitlig information och accepteras väl av de allra flesta.
Vid röntgen av skelett och leder ger vi däremot nästan alltid ditt djur lugnade medicin eftersom det då krävs att de ligger absolut stilla vid exponeringen.
Vi utför höftleds-, armbågs- och knäröntgen enligt SKK:s regler. Vi har lång erfarenhet av höftledsröntgen och vet hur viktigt det är att ta bilder av bästa möjliga kvalité för att din hund ska få en rättvis bedömning.